Sola Flyklubb

Viktig informasjon om levering av ATC flightplan

Det er blitt vanlig å bruke moderne flyplanleggingsverktøy som Skydemon, Foreflight, RocketRoute med flere. Disse verktøyene finnes i mange formater for planlegging på PC, nettbrett, og så videre.

Mange av disse verktøyene tilbyr også å levere en automatisk generert FP. Denne måten å levere FP på virker som en grei måte, og man slipper også å ringe NOTAM kontoret for å få FP verifisert.

MEN!

Du må sjekke hvordan systemet du bruker genererer informasjon om ruten du skal fly, informasjon som legges inn i FP pkt 15 (ROUTE). ATC har begynt å få FP der ruta er angitt i punkter med lengde- og breddegrader. Dette gir ATC økt arbeidsbyrde da de må manuelt gå inn på kart og finne punktene i ruta di. (ATC sine systemer er ikke optimaliser for å bruke koordinater).

ATC på Sola ønsker at man bruker kjente stedsnavn/geografiske navn i rute-anførselen (unntak kan være f.eks over sjø der det ikke er mulig å angi fornuftige stedsnavn). Dette er slik det har vært gjort i mange år, og en felles intuitiv forståelse av ruta du har planlagt å fly gir økt flysikkerhet for oss alle.

NB! For å være konsekvente på måten punkter angis vil ATC bruke samme format ved klareringer som du bruker i FP. Så om du leverer en FP med ruteangivelse i lengdegrad/breddegrad vil du få klareringer til punkter angitt i lengdegrad/breddegrad.

Det er stengt for kommentarer.