Sola Flyklubb

INFO FRA TEKNISK

Det vil bli endringer i flyparken vår inntil videre…..

LN-AEG

LN-NFJ

I forbindelse med at LN-NFJ har vært utsatt for en hard landing vil flyet bli tatt ut av klubbens drift inntil videre.  Planen er å ferge flyet til Norrønafly på Rakkestad i morgen Fredag 20 november.  Der vil flyet bli inspisert for strukturelle skader og skadene vil bli taksert.  Vi har ennå ikke mottatt noe beskjed om når den harde landingen ble gjort og evt. hendelsesforløp, men vi håper at hvis noen har noe på hjertet de gjerne vil fortelle i saken, så er det bare å kontakte teknisk leder (man kan for eksempel skrive en liten rapport, anonym og legge den i klubbens postkasse). Da dette blir en forsikringssak er det uvisst om når flyet blir reparert og evt. satt tilbake i drift.  Vi vil derfor fjerne flyet fra MyWeblog slik at det ikke kan bookes i tiden fremover.  Dette vil med andre ord si at vi fra i morgen av (værforbehold i forbindelse med overflyving) har tre fly som kan gå i skoling. 

 Norrønafly har sagt seg villige til å låne oss en Cessna 172 mens LN-NFJ videre skjebne bestemmes.  Det flyet vi kan disponere har registreringen LN-AEG og er av eldre modell (med venturie-rør !).  LN-AEG 180 Hk motor, constant speed propell i tillegg til at det er sjøflyforsterket.  Da flyet har constant speed propell kan det derfor kun leies av medlemmer med constant speed utsjekk.  Vi vil ta opp med Norønnafly som velvillig stiller opp om det vil stilles krav til antall flytimer osv for å kunne bruke flyet.  Vi vil komme tilbake med mer info vedrørende bruk av LN-AEG.

LN-FTD

Da motoren på LN-FTD nærmer seg 3000 timer har vi besluttet og kjøpe ny motor til flyet.  Ny motor er bestilt og kan forventes å ankomme i begynnelsen av februar.  LN-FTD vil da bli fløyet til Norrønafly for motorskifte.  Hvis ikke LN-NFJ er tilbakeført i driften innen LN-FTD flys over for motorskift, vil det innebære at vi da vil ha 2 fly disponible for skoling i klubben (LN-DAG og LN-ASP).  Vi regner med at selve motorskiftet vil ta ca. en uke. 

Med vennlig hilsen

PIM/TEKNISK SFK

Reklamer

Kommentarer er stengt.