Sola Flyklubb

De-Ice

bilde 1

De-Ice kasser

Opp gjennom årene har nok mange av oss opplevd å komme til nedfrosset fly når vi skal ut en fin vintersdag.Dette kan også selvfølgelig skje på utestasjon når man er på langtur. Inntil nå har ikke klubben hatt en prosedyre for hvordan man skal gjøre flyet klart for flyging når det er forurenset av snø og is. Det har heller ikke vært utstyr stilt til rådighet for medlemmene.

bilde 5

De-Ice kassene står i hangaren

Dette er det nå gjort grep på. Det er utarbeidet prosedyre for hvordan utføre De-Ice på en trygg måte, samt satt sammen to kasser med det du trenger. Disse er det også tanken at man kan ta med i flyet når man skal ut på vintertur med flyet.

bilde 4

Prosedyre og datablad ligger i kassene

Det er viktig at du setter deg grundig inn i prosedyren slik at du får gjennomført De-Ice på en trygg måte. Du vil finne prosedyren på dokumentsiden her på hjemmesiden, (og i linker nedenfor) samt at det ligger en papirkopi i hver av De-Ice kassene.  Kassene er plassert i vaskehjørnet i hangaren.

Har du spørsmål til prosedyren eller bruk av utstyret kan du henvende deg til en instruktør eller flytryggingsleder. Dersom det mangler utstyr i kassene eller du har forslag til forbedringer i prosedyre eller utstyr henvender du deg til flytryggingsleder.

Link til De-Ice Prosedyren.  Link til Glykol datablad.