Sola Flyklubb

Nattutsjekk

Oslo by night.
Oslo by night

Foto Aleksander Aaland (klikk på bildet for stor versjon)

Sola Flyklubb tilbyr opplæring av PPL-A piloter for nattutsjekk.

Når du får ditt PPL-A får du lov å fly etter VFR reglene i dagslys.

Nattutsjekk gir deg lov til å fly i mørket med ditt PPL-A sertifikat. Nattutsjekken er ofte den første utvidelsen av sertifikatet PPL-A piloten gjennomfører.

Plane over the ocean.Med nattutsjekk har du på visse vilkår lov å fly når det er mørkt. Dette gjør at du får utvidet dine muligheter for å fly på langtur uten å måtte ha det ekstra stresset med å komme fram før mørket legger seg. Her i nord har vi jo lange netter om vinteren, og det skal ikke bli så veldig seint på ettermiddagen før mørket kommer, og du ikke kan fly uten nattutsjekken. Du får dermed utvidet din tilgjengelige tid for flyging med nattutsjekk, og tilgangen til fly er også mye bedre etter mørkets frambrudd, da det ikke er alle som har nattutsjekk.

Nattutsjekken medfører å lese en teoribok, delta på en teorikveld i klubben, og gjennomføre vårt nattflygingsprogram. Teoriboka tar for seg emner som krav til flyet, krav til vær, observasjonsteknikk, øyets fysiologi og begrensninger, osv. Flyprogrammet gir deg innføring i normal nattflyging, som landinger/avganger, bruk av instrumenter, natt-navigasjon, nødprosedyrer osv. For de fleste vil den praktiske flygingen medføre minst 7 timer flyging.

Det er en magisk opplevelse å seile over et vinterlandskap opplyst av fullmånen og en gnistrende stjernehimmel. Når du kommer inn mot flyplassen passerer du kjente veier og byer, men om natten vil du oppleve de på en ny og spennende måte, som malerier av lys. Og midt oppi dette vet du at du kommer deg hjem på en trygg måte, istedenfor å måtte lande og overnatte på et motell ved flyplassen mens du venter på dagslyset for siste etappe hjem.

Se under hovedsiden for skoleavdelingen for treningsprogram for nattflygingsrettigheter.

Copyright © by Sola Flyklubb All Right Reserved.

Sideansvarlig: