Sola Flyklubb

Kom-i-gang-igjen

Denne gruppen henvender seg til de av våre medlemmer som ikke har fått flydd på en stund, men som innehar gyldige sertifikater.

Gruppeledere:

Det kan være mange årsaker til at det plutselig går en stund siden sist man var ute og fløy. Uansett årsak så kan man etter en stund føle seg «rusten» og ukonfortabel med å legge ut på egenhånd. Dersom du er en av dem som opplever dette, så fortvil ikke, hjelpen er nær.

Det er utarbeidet et to-delt opplegg, der målet er å «banke litt rust» og få deg i lufta igjen på en behagelig og morsom måte. Først gjennomfører vi en «ground-school» i form av en kveld i klasserommet (se aktivitetskalender for datoer), og så gjennomføres en klubb PFT eller annen praktisk flyging (etter eget ønske) sammen med en av klubbens instruktører.

Her finner du en youtube video av en Kom-i-gang-igjen tur til Valle.

Klasseromskvelden skal gi en oppfriskning av relevant operativ info, flyene våre, og planleggingsaktiviteter i forkant av en flytur. Den operative informasjonen vil typisk være informasjon om endringer i prosedyrer og luftrom på vestlandet. Gjennomgangen av flyparken vår vil fokusere på operativ informasjon som fuel, W/B, endurace, utstyr og nød-prosedyrer. Planleggingsinformasjon vil fokusere på innhenting av relevant informasjon, fuel-situasjon, bruk av IPPC.no og andre internett og IT baserte hjelpemidler.

Dette opplegget er det selvfølgelig også mulig å gjennomføre utenom de faste datoene på våren. Så det er bare å ta kontakt med gruppeledere. eller Morten Rydningen: morten (krøll) rydningen.as

(NB: Dersom det er veldig lenge siden du var ute og fløy, og sertifikater og rettigheter er gått ut, så må du kontakte skolesjef for å kartlegge behov for re-trening.)

Forelesning presentert 6. mai 2014: Kom-i-gang-igjen_v2.1

Copyright © by Sola Flyklubb All Right Reserved.